maandag 12 november 2012

Sinterklaasjournaal

Vanmorgen mocht iedereen ,die dat wilde, vertellen wat er echt niet leuk was geweest in het weekend. Gelukkig viel dat allemaal nog al mee, al was er wel een konijn dat naar de dierenarts gebracht is, maar niet terug is gekomen. . . . . Vervolgens mochten ze vertellen wat nu het allerleukste was geweest. Dat lukte beter. . . de een heeft 2 keer heerlijk gegeten, de ander mocht 2 nachtjes bij oma logeren, weer een ander was bij een vriendje op visite geweest , er was gevoetbald en ga zo maar door.
Toch altijd weer goed dat iedereen aan het woord is geweest.
Voor beide groepen begon een nieuwe week bij rekenen. dat betekent hard werken voor de juf: beide groepen hebben dan instructie nodig. Gelukkig heeft groep 4 een weektaak, waar ze zoet mee zijn, zolang juf geen tijd heeft voor hen.
In groep 3 kennen we dat nog niet, zij krijgen de uitleg dan ook altijd eerst.
Vanmorgen hebben we gerekend met legoblokjes. Leuk, dat er steeds weer iets nieuws is om mee te rekenen. Juf had blokjes in verschillende kleuren meegenomen, zodat we weer konden rekenen met de 5-structuur: eerst 5 gele blokken en van daaruit gaan we verder tellen. De leerlingen moeten leren dat ze niet steeds moeten beginnen tellen vanaf 1, maar dat ze gebruik kunnen maken van de steunpunten 5 -10-15 en zo verder. 
Na ook nog even met het rekenrek te hebben 'gespeeld' kon groep 3 aan de slag met de sommen. Britt wilde wel werken met de legoblokken:
 
Groep 4 heeft leren terugtellen met 10 tegelijk. Dit gaat al heel goed. Ze hebben hard gewerkt aan de weektaak.
Na de pauze stond Bavilezen op het rooster en daarna heeft groep 4 een taalles gemaakt.
Groep 3 heeft weer een nieuw woord erbij: 'bos' Ineens kwam een van de leerlingen tot de ontdekking dat ik een heleboel woorden had omgedraaid: wel een plaatje, maar geen letters meer eronder.
Tja waarom was dat nu weer? Uitgelegd dat ze nu zelf de woorden in hun hoofd moeten hebben , anders leren ze de letters nooit. . . "Geen probleem juf, wij kennen toch alle letters al". . . . Toch moest er wel even nagedacht worden, toen ik vroeg van welk woord we de 'o' ook al weer kenden!
Dan de nodige handelingen, die ze zelf al benoemen: "Juf, we moeten de klikklakboekjes nog" ."We moeten ook de andere letters weer even flitsen hoor" . Nog even en juf is overbodig. . .
Vanmiddag naar de gym geweest: lekker gespeeld met de bal en verschillende tikspelletjes gedaan. Daarna zelfstandig werken, verkeer en Leesdas en de dag was voorbij.
Vanavond is voor het eerst het sinterklaasjournaal:
 
In de zijbalk staat de link. Eronder staat een link naar de sinterklaassite, waar veel spelletjes, achtergrondinformatie, filmpjes, liedjes staan.
Heeft u nog een leuke link? Die mag er altijd bij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!