maandag 26 november 2012

Bakpiet 1

Tijdens het kringgesprek hadden we het eigenlijk maar over één onderwerp: Sinterklaas. . . .Niet zo verwonderlijk in groep 3/4 natuurlijk.
Heel veel kinderen waren naar de intocht hier in het dorp geweest. Ieder jaar zit daar ook een playbackshow aan gekoppeld. Nogal wat kinderen hadden hieraan meegedaan: Britt, Jaily, Kaylee, Kimberley, Amber, Hasti en Eveline. Geen van de jongens. . . hoe zou dat nu toch komen?
En laten wij nu ook de winnares  in ons midden hebben : Amber won met het liedje:

Tegelijkertijd ook een dikke duim voor alle andere kinderen: je zal daar maar gaan staan voor een volle zaal!
Ook waren weer de nodige schoenen gevuld met lekkers en cadeautjes. Ik hoorde snoep, een  puzzel, een spelletje, een tasje met haarspulletjes, een paardenzweepje, viltstiften, een boek enz. voorbijkomen. Niets te klagen dus, al waren er wel kinderen die niets gehad hadden, maar ja, Sint en Piet kunnen ook niet elke dag langskomen. . . .toch?  
Ik vroeg aan de leerlingen of ze ook iets in de klas hadden gezien. . . oh ja, zwarte Piet is hier ook geweest, want er lagen mandarijnen in de schoenen:

Na de verhalen toch maar begonnen aan de dagelijkse lessen:maar niet voordat er allelamaal, door onszelf ingepakte cadeautjes uit de laatjes waren gevist ( wat een rare Piet is hier binnen geweest). We zijn gestart met een nieuw blok bij rekenen. Dit betekent weer het nodige rekenwerk deze week.
Na de pauze zijn we in groep 3 ook gestart met kern 5 van Veilig leren lezen. Het eerste deel van het verhaal is voorgelezen: we hebben kennis gemaakt met de reus en zitten nog midden in een spannend avontuur.
Uiteraard meteen een nieuw woord: reus! Dit keer is de 'eu' aan de beurt, want de 'r' en de 's' kennen we al. Dus meteen maar woordjes gemaakt met het klikklakboekje en de werkbladen gemaakt.
Ik vind het jammer dat we nu door het hele sinterklaasgebeuren  bijna geen tijd hebben voor het thema bij deze kern: sprookjes.
Daar kun je zoveel leuks mee doen, maar door het sint- en kerstgebeuren zal dit wel een beetje in de vergeethoek terecht komen. . . maar ja, we kunnen de tijd maar met één ding tegelijk vullen.
Vanmiddag eerst gegymd: een 'stoeiles'. We hebben met z'n allen erg veel plezier gehad.
Terug op school zijn we begonnen met het maken van een bakpiet.  Ik had al een voorbeeld gemaakt: de kinderen wilden er erg graag mee aan de slag.
 
 
Bedankt Quinty voor je spontane hulp! (ook namens Djody als hij beter is. . . . . denk ik )
 
 We vorderen gestaag, dus dit onderwerp zal nog wel een paar keer terugkomen. Ik zal een album in de zijbalk zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!